Ziua Internationala pentru Eliminarea Discriminarii Rasiale

În ziua de 21 martie a anului 1960, la o demonstraţie paşnică din Sharpeville, Africa de Sud, poliţia a ucis nu mai puţin de 69 de persoane care manifestau împotriva legilor care promovau apartheidul. Prin proclamarea acestei zile, Adunarea Generală a făcut apel la comunitatea internaţională să îşi sporească eforturile de a elimina toate formele de discriminare rasială.
Conceptul de apartheid a reprezentat pentru omenire un sistem social, politic şi economic rasist impus de guvernele minorităţii albe din Africa de Sud, devenind regimul guvernamental din această ţară până la începutul anilor ’90.
21 martie a fost declarată Ziua internaţională pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasistă de Consiliul General al Naţiunilor Unite ca urmare a asasinatelor a 70 de demonstranţi anti-apartheid în Sharpeville, Africa de Sud, în 1960. Anual, în timpul săptămânii europene de acţiuni, mii de persoane se organizează pentru mai multă toleranţă, drepturi egale şi o sărbătorire a diversităţii europene.

Imagine

Reclame

Tu ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s