#roundTripRomania

Mereu ne plângem de ţărişoara noastră , ba că e săracă, ba că e murdară, ba că e condusă de nişte „nişte” şi tot aşa…dar nu ne gândim niciodată cât de frumoasă este de fapt ţara noastră, România noastră!!

Şi vă adresez vouă, dragii mei cititori, o întrebare : Ce ar trebui să viziteze un american când vine în România pentru prima dată?…Voi ce răspuns aveţi?

Eu ştiu că avem multe de arătat şi de spus. Noi ca popor am fost unul bun şi priceput la toate şi am avut conducători de seamă care ne-au dus numele peste mări şi ţări. De ce nu ne mândrim cu asta oare?

Aceşti conducători ne-au lăsat nouă o bogăţie nemărginită!

În Bucovina avem o mulţime de mănăstiri care merita vizitate. Una distre ele este Mănăstirea Voroneţ, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Mănăstirea Voroneț a fost inclusă  în patrimoniul mondial UNESCO.

 

 

În Maramureş avem cele mai frumoase mănăstiri de lemn .

În Banat, judeţul Timiş , în munţii Poiana Ruscă avem una din cele mai frumoase peşteri din ţara, şi anume peştera Româneşti. În acestă peşteră au avut loc concerte deoarece are o acustică deosebită.

În Muntenia avem o cascadă frumoasă şi deosebită, cascada Şapte Izvoare.Legenda spune că însuşi zeul suprem al geto-dacilor , Zamolxis a băut apa din acestă cascadă.

În Crişana avem Cetatea Prejmer – Biserica Fortificată .

Una din cele mai importante biserici construite in Transilvania se afla in incinta aici. Constructia acesteia a fost incheiata in anul 1240 si este cea mai bine conservata biserica-cetate aflata in estul Europei. Biserica a trecut prin numeroase schimbari de-a lungul timpului, insa restaurarea intreprinsa de Directia Monumentelor in perioada 1960-1970 este cea care i-a dat forma finala. Biserica face parte din lista patrimoniului cultural mondial UNESCO inca din anul 1999.

Avem o ţară minunată şi este obligaţia nostră de o vizita, de a o ingriji şi de a o promova peste mări şi ţări.

Campania round trip Romania ajuta la promovarea României peste graniţe. Ajută şi tu şi urmăreste programul round trip România :

 

#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro, în colaborare cuKooperativa 2.0

Reclame

2 gânduri despre &8222;#roundTripRomania&8221;

Tu ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s